+31 (0)528 204 016 of mail ons.                        

Bangkirai en Teak Olie

Teakolie / Bangkirai olie is een traditionele kleur gevende impregnerende onderhoudsolie op basis van lijnolie voor het beschermen teakhouten tuinmeubelen en bangkirai schuttingen en vlonders.

Voorkomt op een milieuvriendelijke wijze de vergrijzing van het hout en maakt de ondergrond waterafstotend.

  • beschermt tegen vergrijzing
  • voedt en beschermt het hout
  • waterafstotend 
  • geeft het hout een natuurlijke kleur

Bangkirai Olie onder andere toepassen op;

  • Teakhouten tuinmeubelen
  • Bangkirai vlonders en schuttingen

Nieuw hout;

Het nieuwe hout afwerken met minimaal 2 lagen Zachte houtsoorten 2 of 3 maal behandelen.

Bestaand hout:

Oude beits- of laklagen volledig verwijderen tot blank hout is verkregen en vervolgens behandelen als nieuw hout. Reeds met Teakolie / Bankirai Olie behandelde en in goede staat verkerende ondergronden zijn na reiniging opnieuw met 1 laag in een optimale staat te brengen. Eerder met Teakolie / Bangkirai Olie behandelde ondergronden die in een matige staat verkeren behandelen met Perkoleum Houtcleaner om de originele kleur te herstellen en vervolgens behandelen met 2 lagen Teakolie/Bangkirai Olie om deze weer in optimale staat te brengen.

Aandachtspunt:

Ruim aanbrengen met een kwast en ca. 10 minuten laten intrekken. Vervolgens het behandelde oppervlak droog wrijven met een doek om de overtollige olie te verwijderen. De Teakolie / Bankirai Olie onverdund toepassen.. Eventuele alg- en schimmelsporen dienen vooraf aan het schilderwerk te worden geëlimineerd met een daarvoor geschikt product volgens voorschrift fabrikant.

Tip: Voor een makkelijk onderhoud en optimaal resultaat de behandeling 2x per jaar herhalen.