Koopmans verf historie

Koopmans verf bestaat al sinds 1885. Dat is ruim 130 jaar ervaring! Waar vind je dat nog!

Koopmans ooit begonnen als ambachtelijke verfmaker maar inmiddels uitgegroeid tot een moderne fabriek die zich kan meten met de grootste verffabrikanten van Europa.

Sinds de jaren ’70 produceert Koopmans Verf het alom bekende Perkoleum. Tot op de dag van vandaag wordt dit product nog steeds verkocht, weliswaar geoptimaliseerd maar het is nog steeds één van de hardlopers binnen het Koopmans Buitenbeits assortiment. Perkoleum is leverbaar in hoogglans en zijdeglans en is op basis van lijnolie.

Begin jaren ’90 wordt in Nederland Carboleum verboden.  Carboleum was een teerhoudend materiaal die veelal werd toegepast op houten schuren, hekwerken en omheiningspalen.

In verband met de volksgezondheid zijn de teerhoudende Carboleum, Carbolineum en Hout en bielzenzwart in 1991 per wet verboden.

In 1992 komt er een nieuw product op de markt; Ecoleum. Deze Ecoleum is het vervangende product voor Carboleum. Hout wat behandeld is geweest met Carboleum kan met de natuurvriendelijke en lichaamsvriendelijke Ecoleum worden overlaagd.

Ecoleum is een (semi)(gedeeltelijk) dekkende beits welke in eerste instantie veel door boeren werd gebruikt voor onderhoud van de schuren en hekwerken maar ook snel door particulieren werd overgenomen. Ecoleum is inmiddels niet meer het kleine broertje van de Perkoleum maar een volwaardig ‘familielid’ uit het Koopmans Buitenbeits assortiment.

In 1999 wordt Perkoleum door de Consumentenbond uitgeroepen tot ‘Beste Koop’ een echte bekroning voor het product en natuurlijk de producent. Consumenten hebben het product omarmt en gebruiken het gretig in verband met de goede prijs – kwaliteit - verhouding.

De 21 eeuw wordt in de eerste jaren met name gebruikt voor vernieuwing. Verschillende merken verf worden overgenomen om zo een compleet aanbod verfproducten te leveren aan de professionele en de particuliere markt.

In 2017 start de verkoop van Koopmans Verf via de webshop www.koopmansbuitenbeits.nl

In deze shop is specifiek gekozen voor de buitenbeits producten van Koopmans verf. Zo worden de producten Ecoleum, Perkoleum, Monumentenbeits en Hout en Bielzenzwart uitgelicht en toegelicht waardoor ze de aandacht krijgen welke ze verdienen.

Uniek is dat via de webshop koopmansbuitenbeits proefverpakkingen verkrijgbaar zijn om thuis een kleurentest te doen. Door thuis de verf of beits te testen op uw eigen hout krijgt u het beste een indruk van het eindresultaat. Hierdoor worden teleurstellingen voorkomen en hebben we tevreden klanten!